Kiss Fm

joi, 10 ianuarie 2013

Rulada cu sunca


Rulada cu sunca 

 

Detalii necesare

  •  Cantitate – 6 portii
  •  Nivel – dificil
  •  Timp – 90 de minute
  •  Gen – aperitiv 

Ingrediente

  • 5 oua
  • 70 gr unt
  • 100 gr faina
  • ½ l lapte
  • 50 gr cascaval
  • 150 gr sunca
  • 2 linguri cu smantana
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

  • Blatul: Se topesc 50 gr unt, dupa care se adauga 100 gr faina. Se amesteca bine si se toarna ½ l lapte. Se amesteca bine la foc mic si se lasa la racit. Se adauga pe rand galbenusurile, frecand dupa fiecare. Se bat labusurile spuma si se incorporeaza. Se unge o tava cu unt si se presara cu faina. Se toarna compozitia si se coace, dar nu prea tare, ca sa se poata rula. Cand foaia este crescuta, se rastoarna pe un servet pe care este cascaval ras.
  • Umplututra: Se amesteca sunca tocata, 2 linguri cu smantana si putin cascaval ras. Se unge foaia cu amestecul de mai sus, se ruleaza si se rade deasupra cascavalului.

Sfat

  •  Se serveste calda cu legume fierte.

Bautura

  • Pinot noir
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu