Rulada cu sunca
Detalii necesare
- Cantitate – 6 portii
- Nivel – dificil
- Timp – 90 de minute
- Gen – aperitiv
Ingrediente
- 5 oua
- 70 gr unt
- 100 gr faina
- ½ l lapte
- 50 gr cascaval
- 150 gr sunca
- 2 linguri cu smantana
- 1 praf de sare
Mod de preparare
- Blatul: Se topesc 50 gr unt, dupa care se
adauga 100 gr faina. Se amesteca bine si se toarna ½ l lapte. Se amesteca
bine la foc mic si se lasa la racit. Se adauga pe rand galbenusurile,
frecand dupa fiecare. Se bat labusurile spuma si se incorporeaza. Se unge
o tava cu unt si se presara cu faina. Se toarna compozitia si se coace,
dar nu prea tare, ca sa se poata rula. Cand foaia este crescuta, se
rastoarna pe un servet pe care este cascaval ras.
- Umplututra: Se amesteca sunca tocata, 2
linguri cu smantana si putin cascaval ras. Se unge foaia cu amestecul de
mai sus, se ruleaza si se rade deasupra cascavalului.
Sfat
- Se serveste calda cu legume fierte.
Bautura
- Pinot noir


Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu