Kiss Fm

duminică, 9 decembrie 2012

Carne de porc cu prune uscate


Carne de porc cu prune uscate
 

 

Detalii necesare

  •  Cantitate – 4 portii
  •  Nivel – mediu
  •  Timp – 50 de minute
  •  Gen – felul doi  

Ingrediente

  • ½  kg carne de porc
  • ½  kg prune uscate
  •  3 – 4 linguri de ulei
  •  ½  pahar cu vin
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingurita de faina
  • 1 ceapa
  • ½  pahar cu bullion

Mod de preparare

  • Carnea se taie bucatele. Se pune cu uleiul si cu ceapa tocata intr-o cratita, pe foc, sa se inabuse. Apoi se toarna apa si se lasa sa fiarba pana carnea este aproape gata. Se adauga prunele, vinul, faina, zaharul ars si stins cu 2 – 3 lingur cu apa, un praf de sare si bullionul de rosii. Se lasa sa fiarba si sa scada, dar nu prea mult, deoarece sosul este delicios.

Sfat

  •  Inainte de a pune prunele, acestea se tin in apa sa se inmoaie.

Bautura

  • Vin alb de buturuga


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu