Budinca de macaroane
Detalii necesare
- Cantitate – 6 portii
- Nivel – dificil
- Timp – 60 de minute
- Gen – felul doi
Ingrediente
- ½ kg macaroane
- 250 gr cascaval
- 100 gr unt
- Sare
- Sos de rosii
- 50 gr sunca
- 4 oua
- 1 foaie de taietei (1 ou, faina, apa)
- Branza
Mod de preparare
- Se fierb macaroanele in apa cu sare. Apoi se
scurg si se calesc cu apa rece. Sunca se taie in cubulete mici, iar
cascavalul se rade pe razatoare mica. Apoi se amesteca macaroanele cu 100
gr unt, branza, sunca si oua.
- Se face o foaie de taitei dintr-un ou, faina
si putina apa. Se intinde o foaie care sa imbrace forma unsa de unt. Se
asaza macaroanele si se acopera cu foaia care a depasit marginile
cratitei. Se unge cu unt si se pune la cuptor sa se coaca timp de 20 de
minute.
Sfat
- Se servesc cu sos de rosii.
Bautura
- Pinot gris


Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu