Kiss Fm

duminică, 9 decembrie 2012

Budinca de macaroane


Budinca de macaroane
 

 

Detalii necesare

  •  Cantitate – 6 portii
  •  Nivel – dificil
  •  Timp – 60 de minute
  •  Gen – felul doi  

Ingrediente

  • ½  kg macaroane
  • 250 gr cascaval
  • 100 gr unt
  • Sare
  • Sos de rosii
  • 50 gr sunca
  • 4 oua
  • 1 foaie de taietei (1 ou, faina, apa)
  • Branza

Mod de preparare

  • Se fierb macaroanele in apa cu sare. Apoi se scurg si se calesc cu apa rece. Sunca se taie in cubulete mici, iar cascavalul se rade pe razatoare mica. Apoi se amesteca macaroanele cu 100 gr unt, branza, sunca si oua.
  • Se face o foaie de taitei dintr-un ou, faina si putina apa. Se intinde o foaie care sa imbrace forma unsa de unt. Se asaza macaroanele si se acopera cu foaia care a depasit marginile cratitei. Se unge cu unt si se pune la cuptor sa se coaca timp de 20 de minute.

Sfat

  •  Se servesc cu sos de rosii.

Bautura

  • Pinot gris


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu